top of page
  • Writer's picturePál Péter Walter

Megalakult a European Patriots Unite Egyesület Budapesten

Kremser Tamás, az egyesület elnöke az elmúlt időszak hazai és nemzetközi rendezvényeiről számolt be. 2017-ben és 2019-ben már az Európai Parlament épülete előtt, Brüsszelben tartották meg nemzetközi, hazafias demonstrációjukat a tömeges migráció és bevándorlás ellen. Tavaly portálunk tudósított arról, ahogy élőben, Matteo Salvini mellől jelentkezett be a Patriots néhány tagja. A közelmúltban pedig a koronavírus által előidézett állapotra reagálva 400 mosható maszkot adományoztak egy idősek otthonának, a járványhelyzet könnyebb átvészelésének érdekében.


Walter Pál Péter, az egyesület ügyvezetője az összeeurópai összefogás fontosságáról beszélt a liberalizmus és a globalizmus visszaszorítása és ellehetetlenítése érdekében.

Kontinensünk civil patriótáit kötelességünk kirángatni a fotelből, hogy közösen álljunk ellen a nemzetgyalázó és identitástalan baloldali erőknek. Már a jelenlegi szövetségeseinkkel és támogatóinkkal való közös munka elősegítheti a keresztény Európa hosszútávú védelmét az agresszív iszlamizációtól

– fogalmazott Walter.


Dr. Gaudi-Nagy Tamás, európai jogi szakjogász, az egyesület elnökségi tagja Európa patrióta ön- és értékvédő polgárai jogvédelmének fontosságát emelte ki; tervezik egy európai szintű hazafias jogvédő hálózat kiépítését is. Elmondta, hogy az egymással együttműködő, egymást kölcsönösen tisztelő, közös munkára képes európai patrióták cselekvő szövetségét tartja a legfontosabb célnak. A korábban Morvai Krisztina mellett európai parlamenti tanácsadóként és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése tagjaként tevékenykedő szakjogásznak volt lehetősége belelátni a brüsszeli liberális, globalista és patriofób (hazájukat szeretőket gyűlölők) politika boszorkánykonyháiba is. Kiemelte, hogy ma már ez a fajta politika nyíltan és intézményesen törekszik az európai hagyományos nemzetek és a keresztény európai kultúra felszámolására a bevándoroltatás, a multikulturalizmus és a véleménydiktatúra fegyvereivel. Ennek megálljt kell parancsolni a valódi európai hazafias civil ellenállás eszközeivel is.


HAZAFIAS RENDEZVÉNY BUDAPESTEN

Csíkhelyi Levente, szintén elnökségi tag az egyesület elérhetőségeit ismertette és felhívta a közvélemény figyelmét, hogy idén szeptemberben nagyszabású, európai szintű, hazafias rendezvényt szerveznek Budapesten, amit akár az európai büszkeség napjának is nevezhetünk, és amely az európai nemzeti értékek fontosságát, sokszínűségét és különlegességét mutatja majd be a gasztronómia eszközeivel is.

Az egyesület bemutatkozó videója ITT tekinthető meg.

A szervezet azt írja: támogatni kíván minden olyan kezdeményezést, néprészvétellel megvalósuló törvényes akciót, megmozdulást, amely az érték- és önvédő és összefogásra nyitott, egymás tiszteletére képes és kész európai népek és nemzetek megmaradását, érdekeit és értékeinek védelmét szolgálja. Az egyesület tagjai ennek szellemében szervezték meg 2017-ben és 2019-ben az EU bevándorlási politikája ellen Brüsszelben a „Freedom Hungary, Freedom for Europe” jelszó jegyében tartott sikeres összeurópai, patrióta tiltakozó meneteket és gyűléseket is.


ÖNVÉDŐ ÉS SZOLIDÁRIS ÖSSZEFOGÁS

A European Patriots Unite Egyesület minden lehetséges szinten küzdeni kíván a keresztény-nemzeti Európáért és célirányos akcióival elő kívánja mozdítani a hazafias európai civilek érték- és önvédő és szolidáris összefogását a bevándorlás, a multikulturalizmus és az európai polgárok alapvető szabadságjogait (például a vélemény-nyilvánítási szabadságot) is korlátozni kívánó globalista hatalmi törekvések ellen. Mint írják: a terveik között szerepel, hogy megszervezzék az érték- és önvédő, hagyományos európai nemzetek, így a magyar nemzet kulturális, keresztény, nemzeti örökségét, hagyományait, gasztronómiai és művészeti értékeit védő akciókat, és az ezen értékeket megjelenítő európai patrióta rendezvényeket, fesztiválokat, szakmai programokat.

Sorainkban a nemzetünk mellett elkötelezett olyan hazafiaknak van kizárólag helye, akik képesek félretenni egyéni érdekeiket és készek áldozatokat hozni a magyarság és a keresztény-patrióta Európa fennmaradásáért. Mivel mi valódi civilek vagyunk és nem áll mögöttük multimilliárdos kitartó, ezért számítunk a céljainkkal egyetértő honfitársaink jószándékú támogatására

– írja a szervezet.

3 views
bottom of page